Οργή Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους – Επικοινωνία με Τόσκα

Οργή Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους – Επικοινωνία με Τόσκα

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η ενέργεια των ΜΑΤ να κάνουν επίθεση με χημικά σε συνταξιούχους που διαδήλωναν.

Συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια στρέφεται προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που είναι προφανές πως έδωσε την εντολή για την εν λόγω ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Νίκο Τόσκα λίγο μετά το περιστατικό έξω από το Μαξίμου και του εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τόσκα να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Τόσκας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου του πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη χρήση χημικών στη σημερινή πορεία των συνταξιούχων και έδωσε εντολή να αποαγορευθεί από δω και στο εξής η χρήση χημικών σε συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».Σχόλια