Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις – Πιο δημοφιλής ο Μεϊμαράκης

Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις – Πιο δημοφιλής ο Μεϊμαράκης

Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, το βράδυ της Παρασκευής.

gpo

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% ενώ η Ν.Δ. έπεται στο 25,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5% , το ΠΑΣΟΚ με 6% , το ΚΚΕ με 5,7% , το Ποτάμι με 4,4% , η Λαϊκή Ενότητα με 3,6% , η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 10%, ενώ σημειώνεται ότι η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται στο 60% ενώ της Ν.Δ. στο 80%.

Ως προς τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, προηγείται με 45% ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και έπονται ο Αλέξης Τσίπρας (42,9%), η Φώφη Γεννηματά (40,2%), και ο Σταύρος Θεοδωράκης (40,2%).

Τέλος, αναφορικά με το debate, το 26,3% απάντησε ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν εμφανίστηκε πειστικός, ενώ το 18,5% αποτίμησε θετικά την παρουσία του κ. Μεϊμαράκη, το 18% του κ. Τσίπρα, το 10,5% του κ. Θεοδωράκη, το 10% της κ. Γεννηματά, το 8% του κ. Κουτσούμπα, το 3,3% του κ. Καμμένου και το 3% του κ. Λαφαζάνη.

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου, καταγράφει και η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 24,7%.

Τρίτη εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 4,9%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,6%, το Ποτάμι με 4,4% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 4,1%.

metron-prothesi

Η δημοσκόπηση δείχνει πως τόσο η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου δε μπαίνουν στη Βουλή, καθώς εμφανίζονται να βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%, με τη Λαϊκή Ενότητα να συγκεντρώνει ποσοστό 2,6% και τους ΑΝΕΛ 2,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 8,5%.

Σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 31,3%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων έχουν από 5,9%, το Ποτάμι εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 5,5%, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) 5,2%. Τέλος, η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει 3,3% και οι ΑΝΕΛ 3%.

metron-ektimisi-psifou

Στην ερώτηση για τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται στις θετικές γνώμες με ποσοστό 46%, και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%.

metron dimotikotita-politikoi-arxigoi

Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.206 ατόμων μεταξύ 8 και 10 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια