Οριστικά ισόβια στον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Οριστικά ισόβια στον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε με αμετάκλητη, πλέον, απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο Γεωργιανός, Δαυίδ Μουρτινέλι, για την άγρια δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008, μέσα στο σπίτι του, στην οδό Μετεώρων 14, στο Παγκράτι.

Η απόφαση είναι οριστική, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Γεωργιανός, και ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές του Κακουργιοδικείου έχουν κρίνει ένοχο με συντριπτική πλειοψηφία (6-1) τον Δαυίδ Μουρτινέλι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Με την απόφασή του το δικαστήριο καταδίκασε επιπλέον τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ακόμη, οι δικαστές είχαν απορρίψει τα αιτήματα της υπεράσπισής του για αναγνώριση του ελαφρυντικού τού πρότερου εντίμου βίου, και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η νομοθεσία.Σχόλια