Οριστικές δηλώσεις Λαφαζάνη: Δεν ψηφίζουμε Μνημόνιο, είμαστε δεσμευμένοι με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικές δηλώσεις Λαφαζάνη: Δεν ψηφίζουμε Μνημόνιο, είμαστε δεσμευμένοι με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατηγορηματικές δηλώσεις για το ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τα εκεί στελέχη του κόμματος που συντάσσονται με το Αριστερό ρεύμα.

Για μια ακόμη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως εκπρόσωπος της Αριστερής Πλατφόρμας έκανε ξεκάθαρο πως είναι δεσμευμένος με το προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο είναι και το μόνο που θα προωθήσει και θα στηρίξει. 

«Δεν στηρίζουμε προαπαιτούμενα για τα μνημόνια, δεν στηρίζουμε μνημόνια, δεν στηρίζουμε μνημονιακές ρυθμίσεις.  Εμείς δεν συναινούμε στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών από μια κυβέρνηση η οποία εξελέγη για να καταργήσει τα μνημόνια και δεν θα φέρει νέο».

Σε συγκεκριμένη ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν πρόκειται να ψηφίσει Μνημόνιο, απάντησε:

«Το είπα και από χθες, και είναι και αυτονόητο νομίζω,  όταν έρθει νέο Μνημόνιο στη Βουλή, εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να το ψηφίσω. Και φαντάζομαι και όλοι οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην αριστερή πλατφόρμα, δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Αν ξαναψηφίσουν το Μνημόνιο αυτές οι δυνάμεις, που νομίζω ότι θα το ψηφίσουν, διαμορφώνεται μια ευρύτερη μνημονιακή συναίνεση, σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να διαχωρίσουμε τη θέση μας από αυτές τις μνημονιακές συναινέσεις».

Δείτε το Video

Σχόλια