Οριστικός υπερθεματιστής για την τέταρτη τηλεοπτική άδεια ο Ιβάν Σαββίδης

Οριστικός υπερθεματιστής για την τέταρτη τηλεοπτική άδεια ο Ιβάν Σαββίδης

Τέταρτος οριστικός υπερθεματιστής ανακηρύχθηκε επισήμως σήμερα ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με απόφαση της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής των τηλεοπτικών αδειών, μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης ήταν ο πρώτος επιλαχών για την τηλεοπτική άδεια που έμεινε «ορφανή» μετά την απόσυρση του Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό.

Το συνολικό τίμημα που πρέπει να καταβάλει ο επιχειρηματίας για να πάρει την τηλεοπτική άδεια ανέρχεται στο ποσό των 61.500.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Κώστα Φωτιάδη, ο κ. Σαββίδης κατέβαλε ήδη την πρώτη δόση, που ανέρχεται στο ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο έγγραφο με το οποίο ο κ. Σαββίδης ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για την απόκτηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, «εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30/9/2016 Πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για τη χορήγηση τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), με το οποίο ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) η εταιρεία ‘’DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED’’ έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ)».Σχόλια