Όσα συζήτησαν Δραγασάκης & Σταθάκης με τους τραπεζίτες

Όσα συζήτησαν Δραγασάκης & Σταθάκης με τους τραπεζίτες

Συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζιτών είχε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ από την πλευρά των τραπεζιτών συμμετείχαν ο Γιώργος Μιχελής που προορίζεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, ο Άνθιμος Θωμόπουλος από την Τράπεζα Πειραιώς, ο Νίκος Καραμούζης και ο Φωκίων Καραβίας από τη Eurobank, και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος από την τράπεζα Αττικής.

Μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης είναι η χρηματοδότηση του Δημοσίου, το μείζον θέμα της ρευστότητας της αγοράς και του τραπεζικού συστήματος, το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (κόκκινα δάνεια) και η δανειοδότηση επιχειρήσεων του Τύπου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, οι τραπεζίτες κατέστησαν σαφές ότι η χρηματοδότηση του Δημοσίου δεν μπορεί να γίνει μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων, και ως εκ τούτου αναζητήθηκαν άλλοι συγκεκριμένοι τρόποι για τη χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου, και συζητήθηκε η δημιουργία συμβουλίου οικονομικής πολιτικής με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη και υπεύθυνο για την καθημερινή χρηματοδότηση των υπηρεσιών του Δημοσίου τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Ακόμα συζητήθηκαν και τα θέματα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος και της αγοράς, αλλά και τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια, θέμα στο οποίο ο κ. Δραγασάκης φέρεται να συμφώνησε με τους τραπεζίτες, ότι πρέπει να μελετηθούν λύσεις που δε θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα τραπεζικά ιδρύματα.Σχόλια