Όταν η λιτότητα έρχεται, ο Γιάνης φεύγει…

75 2

Επί πέντε μήνες ήταν επικεφαλής μιας διαοραγματευτικής ομάδας η οποία κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να χρεοκωπήσει την Ελλάδα. Ο οικονομολόγος, Γιάνης (με ένα Ν) Βαρουφάκης, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Δεν είναι κοντά μας ως κυβερνητικό στέλεχος. Από το πρωινό της Δευτέρας αποφάσισε ότι είναι προτιμότερο να αποχωρήσει μπας και υπογραφεί η μία, κάποια, συμφωνία. Μπας και χρηματοδοτηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, μπας και επανέλθουμε σε κάποιο κανονικό ρυθμό.

Ο καθηγητής και θιασωτης της θεωρίας των παιγνίων φεύγει και αφήνει πίσω του μια ακόμη πιο καθημαγμένη οικονομία από εκείνη που παρέλαβε.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την δημιουργική ασάφεια; Το γεγονός ότι στην συμφωνία-γέφυρα της 20ης Φεβρουαρίου κατάφερε να Μην πάρει χρήματα; Ότι η Ελλάδα μπήκε στην ίδια κατηγορία με την Ζιμπάμπουε αδυνατώντας να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ; Τα capital controls; Τις κλειστές τράπεζες; 

Ο Γιάνης όμως είναι αγαπητός και λαοπρόβλητος. Είναι κάτι σαν σταρ. Είναι σταρ. Είναι ο σταρ! Είναι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που δεν μείωσε μισθούς και συντάξεις.

Μπορεί οι συνταξιούχοι να παίρνουν τις μειωμένες τους συντάξεις με το σταγονόμετρο αλλά τουλάχιστον δεν κόπηκαν! Μπορεί η πραγματική οικονομία να έχει αυτοκτονήσει και ο λογαριασμός να ανεβαίνει συνεχώς αλλά δεν λάβαμε μέτρα. Μπορεί στη Σύνοδο Κορυφής να πηγαίνουμε με τις προτάσεις οι οποίες καταψηφίστηκαν από τον ελληνικό λαό, αλλά δεν έχει καμία σημασία! 

Ο Γιάνης δεν θα λερώσει τα χέρια του με Μνημόνιο, γιατί όταν η λιτότητα και η πείνα έρχεται ο YIANIS φεύγει!Join the Conversation

2 comments

  1. Xanthippi Crete Απάντηση

    είμασταν ήδη χρεωκοπημένοι….μην μας κοροιδεύετε πια έλεος

  2. Nektarios Koronis Απάντηση

    Seriously?