Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ «αρνήθηκε» την ταυτότητά της, παραπλανώντας τουρίστες

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ «αρνήθηκε» την ταυτότητά της, παραπλανώντας τουρίστες

Τα γενέθλια της έχει αύριο, 21 Απριλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ της Αγγλίας, με τη Βρετανία να γιορτάζει από το Λονδίνο μέχρι τα Νησιά Φώκλαντ τα 90ά γενέθλια της βασίλισσας, της οποίας η μακροβιότητα συναγωνίζεται τη δημοτικότητα.

Σε ένα από τα πολλά αφιερώματα των ξένων μέσων ενημέρωσης, που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το γεγονός, δημοσιεύεται ένα άγνωστο μέχρι στιγμής περιστατικό για τη ζωή της, όπου η βασίλισσα «αρνήθηκε» την ταυτότητάς της και ένιωσε για λίγο κοινή θνητή!

Ο κ. Ρίτσαρντ Γκρίφιν, επί 30 χρόνια μέλος της προσωπικής φρουράς της, θυμάται και διηγείται στους Times: «Μια παρέα Αμερικανών τουριστών μάς πλησιάζει. Η βασίλισσα φορούσε κασκόλ και παλτό τουίντ μάλλινο. Οι τουρίστες ρωτούν την Ελισάβετ: ‘’Μένετε εδώ κοντά στην περιοχή;’’. Εκείνη απάντησε πως πράγματι το σπίτι της είναι κοντά. ‘’Έχετε ποτέ συναντήσει τη βασίλισσα της Αγγλίας;’’, ρώτησαν οι τουρίστες και η ετοιμόλογη μονάρχης απάντησε: ‘’Όχι. Αλλά ο κύριος δίπλα μου την ξέρει’’». Ο κ. Γκρίφιν συνεχίζει: «Οι τουρίστες δεν κατάλαβαν τίποτα. Την πίστεψαν, μας προσπέρασαν και συνέχισαν τη βόλτα τους».Σχόλια