Όταν ο πάπας Φραγκίσκος εξόργισε τη Μέρκελ!

Όταν ο πάπας Φραγκίσκος εξόργισε τη Μέρκελ!

Εκτός εαυτού έβγαλε την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο πάπας Φραγκίσκος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Και ο λόγος ήταν επειδή συνέκρινε την Ευρώπη με μια «στείρα γυναίκα»!

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Χόρχε Μπεργκόλιο ανέφερε ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης λίγο μετά την ομιλία του ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών στο Στρασβούργο, το Νοέμβριο του 2014:

«Ακουγόταν λίγο θυμωμένη, καθώς είχα συγκρίνει την Ευρώπη με μία στείρα γυναίκα, που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Εκείνη με ρώτησε εάν πραγματικά πίστευα ότι η Ευρώπη δεν θα μπορεί πλέον να κάνει παιδιά»

Ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διαβεβαίωσε πάντως ότι της απάντησε πως «η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αποκτήσει παιδιά κι ακόμη περισσότερα, διότι οι ρίζες της είναι γερές και βαθιές».

Η Ευρώπη «έχει μια μοναδική ιστορία», τόνισε ο ποντίφικας προσθέτοντας ότι «μπορούσε και μπορεί ακόμα να διαδραματίσει έναν θεμελιώδη ρόλο, αρκεί να σκεφθεί κανείς την κουλτούρα και τις παραδόσεις που ενσαρκώνει».

«Στις σκοτεινότερες περιόδους (της ιστορίας) έδειξε ότι διέθετε αποθέματα που κανείς δεν είχε υποψιαστεί» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός πάπας, ενώ κάλεσε την Ευρώπη, ενώπιον των προσφυγικών ροών, να «αλλάξει», να «μεταρρυθμιστεί», να «ανοικοδομήσει» ένα «κατακερματισμένο» εκπαιδευτικό σύστημα.

Η δύναμη της Γηραιάς Ηπείρου, εκτίμησε τέλος, μπορεί να προέρχεται από το παράδειγμα των «σπουδαίων προσωπικοτήτων που έχουμε ξεχάσει», όπως ο καγκελάριος της Γερμανίας Κόνραντ Αντενάουερ, ο Γάλλος πολιτικός Ρομπέρ Σουμάν ή ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Αλτσίντε ντε Γκάσπερι…ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια