Οταν το ereportaz αποκάλυπτε τις offshore που τωρα ψάχνουν

Οταν το ereportaz αποκάλυπτε τις offshore που τωρα ψάχνουν

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ EREPORTAZ.GR

Τα στοιχεία από 10.588 τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων σε τράπεζα της Ελβετίας διαβίβασε στο υπουργείο Οικονομικών η φορολογική διοίκηση της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Αρχής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Πρόκειται για στοιχεία που θα συμβάλουν σημαντικά στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, θα σταλούν στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη «λίστα Αλεξιάδη» βρίσκονται πολλοί επιχειρηματίες και γνωστά πρόσωπα, που… κάθονται στα καρφιά εν αναμονή των εξελίξεων.

Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιηθούν από τις φορολογικές υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές στον αγώνα του ελληνικού Δημοσίου για την αποφασιστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, η νέα λίστα «δε θα μείνει για τρία χρόνια στο συρτάρι» όπως έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο έλεγχος της λίστας αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα, όταν και θα σταλεί στις εισαγγελικές αρχές.

Το ereportaz από τις 17 Ιουνίου του 2015 είχε… βουτήξει στα αχαρτογράφητα ύδατα του «ελληνικού Λιχτενστάϊν», ενός μικρού, πανέμορφου, δήμου της Αργολίδας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κοσμικό Πόρτο Χέλι και ακριβώς απέναντι από τις Σπέτσες, αφού είχε φέρει για φορά στη δημοσιότητα ο πλήρης κατάλογος με τις 187 offshore του Κρανιδίου, δηλαδή του πλέον πολυπλόκαμου δικτύου που στήθηκε ποτέ στην Ελληνική επικράτεια προκειμένου να αποκρύβουν από τις Αρχές της χώρας αγοραπωλησίες γης και μισθώσεις ακινήτων για τις οποίες έπρεπε να καταβληθούν φόροι που (υπολογίζεται ότι) αντιστοιχούν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

apok

Τα στοιχεία τα οποία αποκαλύφθηκαν τότε μέσω του ρεπορτάζ είναι απίστευτα. Στην διάθεσή μας βρέθηξαν όλα τα εμπιστευτικά έγγραφα του ΣΔΟΕ που αποδεικνύουν ότι οι έλεγχοι που άρχισαν να γίνονται το 2013 απέδιδαν (σιγά-σιγά) καρπούς καθώς αρκετοί από τους νόμιμους εκπροσώπους των offshore άρχισαν να αποδίδουν (ακόμη και εκουσίως) φόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δείτε τη λίστα με τις υπεράκτιες εταιρίες που είχε εξασφάλισε αποκλειστικά το ereportaz

kranidi1

 

kranidi2

kranidi3

kranidi4

 Σχόλια