Ουρές Βρετανών στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Αγγλία

Ουρές Βρετανών στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος στην Αγγλία

Υπό την απειλή Brexit οι Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους και πιο συγκεκριμένα  στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος με σκοπό την μετατροπή των χρημάτων τους από λίρα σε ξένα νομίσματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών σε περίπτωση που υπερισχύσει το Brexit στο σημερινό δημοψήφισμα, οι αξία της αγγλικής λίρα πρόκειται να υποτιμηθεί τουλάχιστον 20%, γεγονός που έχει θορυβήσει τους Βρετανούς, οι οποίοι σχηματίζουν ουρές έξω από τα ανταλλακτήρια.

«Ο κόσμο φοβάται το αύριο» δήλωσε στους FT ταμίας σε γραφείο ανταλλαγής συναλλάγματος υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες καλούνται να εξυπηρετήσουν πολλούς περισσότερους πελάτες με τοςυ περισσότερους να ζητούν να ανταλλάξουν στερλίνες για ευρώ.

Σκηνές αλά Ελλάδα προ δημοψηφίσματος το περασμένο καλοκαίρι όταν και ήταν σε ισχύ τα capital controls διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο τις τελευταίες ώρες μόνο που οι Βρετανοί δεν σχημάτιζαν ουρές στα ΑΤΜ αλλά έξω γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος υπό το φόβο να επικρατήσει το Brexit στο σημερινό δημοψήφισμα.

Παρόμοια δραστηριότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times κατέγραψαν και οι διαδικτυακές εταιρείες ανταλλαγής συναλλάγματος καθώς οι πελάτες τους επιχείρησαν να εκμεταλευθούν την αύξηση κατά 3% της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Brexit – Δημοψήφισμα: Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα του Βρετανικού Τύπου



Σχόλια