Ουσίες με δράση κάνναβης ανιχνεύθηκαν σε αρωματικά χώρου

Ουσίες με δράση κάνναβης ανιχνεύθηκαν σε αρωματικά χώρου

Φυτικά αποσπάσματα με ουσίες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, η δε δράση τους είναι ίδια με αυτή της ινδικής κάνναβης, ανιχνεύθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους σε αρωματικά που πωλούνται ελεύθερα και προωθούνται ως άλατα μπάνιου, αρωματικά κεριά, αρωματικά βότανα και καθαριστικά ηλεκτρικής σκούπας.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Γρέγος, αναφορικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των νέων συνθετικών ναρκωτικών ουσιών.

«Παρατηρείται μια νέα τάση που αφορά στο κάπνισμα αρωματικών ποτ πουρί, που πωλούνται ελεύθερα και προωθούνται ως άλατα μπάνιου, αρωματικά κεριά, αρωματικά βότανα και καθαριστικά ηλεκτρικής σκούπας. Σύμφωνα με το Γενικό Χημείο του Κράτους πρόκειται για φυτικά αποσπάσματα στα οποία ανιχνεύονται ουσίες που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών, η δε δράση τους είναι ίδια με αυτή της ινδικής κάνναβης», αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, και προσθέτει ότι σε περίπτωση που εντοπίζονται στην ελληνική αγορά, προϊόντα στα οποία ανιχνεύονται οι ανωτέρω ουσίες, ανακαλούνται και αποσύρονται με απόφαση του ΕΟΦ.

Ο κ. Πανούσης προσθέτει σχετικά, ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου των νέων ψυχότροπων ουσιών έχει συμπεριληφθεί ως μια από τις προτεραιότητες της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSI).Σχόλια