Π. Κουρουμπλής: Δεν θα αιφνιδιάσουμε όσον αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Π. Κουρουμπλής: Δεν θα αιφνιδιάσουμε όσον αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Διαβούλευση σε βάθος θα προηγηθεί σε περίπτωση αλλαγών στον εκλογικό νόμο, όπως δεσμεύεται, με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και αλλαγές σε προεκλογική περίοδο.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, και όπως προκαταβολικά, υπογραμμίζει ο υπουργός, «το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν θα προχωρήσουν σε καμία κίνηση αιφνιδιασμού σε ό,τι αφορά στο θέμα του εκλογικού νόμου».
Πρόθεση του υπουργείου είναι η σε βάθος διαβούλευση με τους ανάλογους φορείς αλλά και την κοινωνία, αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής, με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση και επικοινωνία για την αλλαγή σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του υπάρχοντος εκλογικού νόμου. «Οι ενδεχόμενες αλλαγές δεν θα πραγματοποιηθούν, σε καμία περίπτωση, σε προεκλογική περίοδο, για να μην υποκύψουν σε μικροπολιτικές πρακτικές με σκοπό την εκμετάλλευση για ψηφοθηρικούς λόγους», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών και προσθέτει ότι «σκοπός του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση της αντιπροσωπευτικότητας».Σχόλια