Π.Κουρουμπλής: «Για μας η Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους προκειμένου να αρχίσει η ανάπτυξη»

Π.Κουρουμπλής: «Για μας η Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους προκειμένου να αρχίσει η ανάπτυξη»

Για  μας η Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους προκειμένου να απελευθερώσουμε παραγωγικές δυνάμεις και να αρχίσει η ανάπτυξη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου για την 152η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

«Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι προσπάθειες που κάνει σήμερα η κυβέρνηση, δεν έχουν τις συνέπιες τους σε αυτό που έγινε μέχρι τώρα, τα τελευταία έξι χρόνια. Παραλάβαμε τη χώρα βυθισμένη στην κρίση και στη χρεοκοπία και προσπαθούμε με κάθε τρόπο μέσα από μία σκληρή διαπραγμάτευση, για την οποία ο κόσμος έχει πειστεί ότι έχει μέσα της την ειλικρίνεια, να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις όλων αυτών των μέτρων να φτάσουμε στην Ιθάκη , γιατί για μας η Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους προκειμένου να απελευθερώσουμε παραγωγικές δυνάμεις και να αρχίσει η ανάπτυξη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις της 21ης Μαΐου για την 152η επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι όραμα της κυβέρνησης είναι μία πραγματική ανάπτυξη που θα αφορά, όπως είπε, ολόκληρη την κοινωνία και δεν θα είναι μία «ανεργειογόνος» ανάπτυξη. « Αυτό είναι το όραμά μας, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα , εδώ θα κριθούμε θα δοκιμαστούμε και βεβαίως οφείλει ο ελληνικός λαός στο τέλος της τετραετίας , αφού έχουμε κάνει και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που επιχειρούμε, όπως είναι η επαναθεσμοποίηση του κράτους , η διαλειτουργικότητα των βάσεων δεδομένων ,η κωδικοποίηση της νομοθεσίας , ο νέος εκλογικός νόμος, όλα αυτά θα διαμορφώσουν, ένα νέο εντελώς καινούργιο θεσμικό πλαίσιο που θα απελευθερώνει δυνάμεις στον τόπο» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.Σχόλια