Π. Κουρουμπλής για τις περιφέρειες: Συμβιβάζεσαι γιατί στο τραπέζι υπάρχουν και άλλοι παίκτες

Π. Κουρουμπλής για τις περιφέρειες: Συμβιβάζεσαι γιατί στο τραπέζι υπάρχουν και άλλοι παίκτες

Ερωτηθείς ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με το γιατί δεν προχώρησε στο «σπάσιμο περιφερειών» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha: «η ζωή δεν σταματάει εδώ. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, όταν είσαι σε συλλογικό όργανο συμβιβάζεσαι σε μία σειρά ζητήματα. Στο τραπέζι βρίσκονται και άλλοι παίκτες».

«Ειλικρινά και η υποκριτική έχει ένα όριο», ήταν η απάντηση του υπουργού, στις αιτιάσεις που δέχεται γιατί άνοιξε τη δεδομένη στιγμή το ζήτημα του εκλογικού νόμου. «Κάποια στιγμή θα γινόταν, πάντα υπάρχουν ανοικτά προβλήματα στην κοινωνία. Πότε να το ανοίγαμε δηλαδή;» διερωτήθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Επεσήμανε την «ανάγκη να επικρατήσει νηφαλιότητα για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους εφαρμογής του συστήματος, που αποτυπώνει με καλύτερο και πιο δημοκρατικό τρόπο τη βούληση και την έκφραση που πρέπει να εκδηλώνεται. Πάντα υπάρχει στη συζήτηση λόγος και αντίλογος. Ισχυρές κυβερνήσεις είχαμε και φτάσαμε εδώ… γιατί να μη πάμε σε μία νέα προσπάθεια να αποκτηθεί μια νέα κουλτούρα. Σήμερα οι ΑΝΕΛ, οι Πράσινοι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά βρίσκονται σε μία πολύ καλή συνεργασία. Είναι κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν, όταν έχουν διάθεση να το κάνουν ενώ το καταστρέφουν όταν είναι αρνητικοί».

Επανέλαβε ότι στόχος είναι να βρεθεί κοινή συνισταμένη ώστε να ισχύσει ο εκλογικός νόμος από τις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Κουρουμπλής έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση του στην επικείμενη ψηφοφορία. «
Το ΠΑΣΟΚ λέει κάποια πράγματα κάπως διαφορετικά αλλά προσδοκώ ότι στη συζήτηση δεν θα πάρει τη μεγάλη ευθύνη να μην ψηφίσει», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στη στάση των υπολοίπων κομμάτων είπε «να δούμε πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα στη Βουλή, θα εξαχθούν πολλά συμπεράσματα από αυτή τη διαδικασία».

Για την ψήφο στα 17 ο κος Κουρουμπλής εκτίμησε ότι «θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση όλων των πολιτικών δυνάμεων. Και οι πιο συντηρητικοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι στην ηλικία αυτή δεν υπάρχει αναλφάβητος. Και το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ζητήσει να δώσουν δυνατότητα ψήφου από τα 16. Ακούω επικρίσεις, άκουσα εξυπνακισμούς… Τη μεγαλύτερη κριτική, πάντως, την δέχομαι από τα παιδιά. Η κριτική έρχεται από τα νέα παιδιά».


Ακούστε όλη τη συνέντευξη που παραχώρησε στον alpha 98.9:

http://www.alpha989.gr/Interview.aspx?a_id=74697Σχόλια