Π.Κουρουμπλής: Να μην κλείνουν τα σύνορα οι αγρότες

Π.Κουρουμπλής: Να μην κλείνουν τα σύνορα οι αγρότες

«Πιστεύω ότι στην περίπτωση των συνόρων και οι δικοί μας αγρότες και οι αγρότες της Βουλγαρίας πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν ορισμένα θεσμικά μέτρα που δεν επιτρέπουν αυτή τη λογική του κλεισίματος των συνόρων. Είμαστε και η Βουλγαρία και η Ελλάδα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντάξει η απόφαση να υπάρχει κινητοποίηση είναι μια επιλογή αλλά τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν. Αυτή η λογική του να κλείνουν τα σύνορα είναι λογική που ξεφεύγει από το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega.

Εν όψει του αυριανού ραντεβού του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών εκτίμησε ότι «θα γίνει μια ειλικρινής συζήτηση και η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει ότι αυτό που θα κάνει είναι μια προσπάθεια εξάντλησης όλων των περιθωρίων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».

«Οι αγρότες είναι ένας κόσμος που δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια είναι σε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη διότι ποτέ δεν υπήρξε μια σοβαρή οργάνωση στον αγροτικό χώρο, ποτέ δεν υπήρξε ένα σύστημα προστασίας της παραγωγής από τον μεσάζοντα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση και εκείνο που περιμένω είναι να υπάρξει μια συμφωνία, ένα πλαίσιο, να πάμε σε μια προσπάθεια που πραγματικά, ιδιαίτερα του νέους ανθρώπους, τους νέους αγρότες να τους δώσει μια προοπτική και μια ελπίδα».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί μπόνους 30 εδρών στο δεύτερο κόμμα έκανε λόγο για φαντασίες οι οποίες είναι έξω από την πραγματικότητα και τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένας ειλικρινής διάλογος για το εκλογικό σύστημα.

Ερωτηθείς τέλος για την υπόθεση της μετακίνησης του Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είπε ότι «ήταν λίγο υπερβολή και από την πλευρά του κ. Σφακιανάκη, γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι στο συγκεκριμένο χώρο κανένας δεν μπορεί να είναι μονίμως στην ίδια θέση». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «δεν αμφισβητεί κανείς την προσφορά του Μανώλη Σφακιανάκη».Σχόλια