Π.Κουρουμπλής: Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί – Αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια

Π.Κουρουμπλής: Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί – Αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια

Την ανάγκη μιας εποικοδομητικής συζήτησης αλλά αι την έναρξη σκληρής δουλειάς από τα στελέχη της κυβέρνησης τόνισε σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε, γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια. Γίνονται με δουλειά. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, αυτό μας είπε ο Πρωθυπουργός. Ζήτησε στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να φέρει ο καθένας τι πρωτοβουλίες νομοθετικές θα πάρει».

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε τη σημασία επιστροφή στην ανάπτυξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση… τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα είναι ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, «κόφτες», προληπτικά μέτρα, όλα είναι συνάρτηση με την ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον αναπτυξιακό νόμο, για τον οποίο είπε ότι «πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν μέχρι σήμερα».

«Θυμάμαι παλιά έλεγα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήταν στο υπουργείο Ανάπτυξης κι ήμουν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. “Εντάξει μπορεί να γίνει εύκολα μια εταιρεία. Οι αδειοδοτήσεις τι γίνονται”. Οι αδειοδοτήσεις είναι εκείνο το στοιχείο που δημιουργεί δυσκαμψίες», σημείωσε και προανήγγειλε ότι θα περάσει διάταξη «όπου σε 15 μέρες αν δεν δίνουν την άδεια, η άδεια θα θεωρείται ότι έχει δοθεί».

 Σχόλια