Π. Λαφαζάνης: «Έχουν «λυσσάξει» Λεβέντης, Γεννηματά και Θεοδωράκης για οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση

Π. Λαφαζάνης: «Έχουν «λυσσάξει» Λεβέντης, Γεννηματά και Θεοδωράκης για οικουμενική μνημονιακή κυβέρνηση

«Τα αδιέξοδα για την κυβέρνηση και κυρίως για τον τόπο είναι τεράστια, λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει και να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, ιδιαίτερα όσον αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αυτά δεν πρόκειται να περάσουν. Έχουν απέναντι τους ένα κοινωνικό τείχος. Και έτσι διαγράφονται δύο πολιτικά ενδεχόμενα μπροστά στο κυβερνητικό αδιέξοδο: Ή θα έχουμε μια οικουμενική κυβέρνηση που, έχουν »λυσσάξει» ορισμένοι να την προτείνουν ή θα πάμε σε εκλογές» τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Realfm.

Ερωτηθείς δε αν βλέπει ως ενδεχόμενο την οικουμενική, απάντησε θετικά. «Εδώ έχουν λυσσάξει για οικουμενική κυβέρνηση ο κ. Λεβέντης και πρόσφατα η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης. Προτάσεις επί προτάσεων. Μέχρι πρόταση για οικουμενικό μνημονιακό πρωθυπουργό ακούμε, προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός απορρίπτουν την οικουμενική, ο Παν. Λαφαζάνης είπε πως «μέχρι να πουν το ΝΑΙ σε μια τέτοια κυβέρνηση, θα αρνούνται τη δυνατότητα και την πιθανότητα να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση», ωστόσο «στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες για οικουμενική». «Οι πιέσεις από το ευρωπαϊκό κατεστημένο σε αυτήν την κατεύθυνση είναι ισχυρότατες, διότι πιστεύουν ότι με την οικουμενική μπορεί να διασωθεί το μνημονιακό πρόγραμμα και να μπορέσει με περισσότερες δυνάμεις, ίσως, να εφαρμοστεί» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί «το πρόβλημα για τη χώρα είναι το μνημόνιο και όχι πόσοι θα επιχειρήσουν μαζί να το εφαρμόσουν».Σχόλια