Π. Λαφαζάνης: Υπάρχει εναλλακτική λύση εξόδου από το ευρώ – Α. Αλαβάνος: ο πρωθυπουργός είναι επαγγελματίας ψεύτης

Π. Λαφαζάνης: Υπάρχει εναλλακτική λύση εξόδου από το ευρώ – Α. Αλαβάνος: ο πρωθυπουργός είναι επαγγελματίας ψεύτης

«Υπάρχει εναλλακτική λύση με ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης, με έξοδο από την ευρωζώνη, με διακοπή αποπληρωμής του χρέους, με εθνικοποίηση των τραπεζών, με στήριξη μισθών και συντάξεων, με επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων», επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά τη διάρκεια του 6ου Φεστιβάλ Αριστερής Ανασύνθεσης που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «η χώρα αυτή την ώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΕΑΜ, ένα πλατύ, ευρύ εθνικό μέτωπο, κοινωνικό μέτωπο, ταξικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο για να μπορέσουμε να ανασάνουμε», τονίζοντας πρέπει να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, καθώς «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει μέλλον έτσι και αλλιώς, αλλά και δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε κανένα πρόβλημα».

Όσον αφορά το νεοσυσταθέν κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είναι «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».

Την ίδια στιγμή, την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο εξέφρασε ο επικεφαλής του «Σχεδίου Β΄» Αλέκος Αλαβάνος, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επαγγελματικά λέει ψέματα».

«Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη Αριστερά που δεν προδίδει, που κρατάει τον λόγο της, που μιλάει με καθαρά χαρτιά και είναι έντιμη απέναντι στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά

Σχόλια