Π. Λαφαζάνης: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από ελληνικές οικογένειες την πρώτη κατοικία τους

Π. Λαφαζάνης: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από ελληνικές οικογένειες την πρώτη κατοικία τους

Την έντονη δυσαρέσκεια του για την πορεία που έχει πάρει η υπόθεση των κόκκινων δανείων εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας πως: « Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από ελληνικές οικογένειες την πρώτη κατοικία τους»

«Αυτή την ώρα, που το τρίτο μνημόνιο δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία και την κοινωνία, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, μαζί με τη διαγραφή του δημοσίου χρέους, να προχωρήσει η χώρα σε βαθιά διαγραφή και γενναία ρύθμιση και των ιδιωτικών χρεών για τα πιο αδύναμα οικονομικά νοικοκυριά και τις πιο αδύναμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δήλωσή του για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει «αδιανόητο» ο πρωθυπουργός «να παζαρεύει» με τους εταίρους «πόσες δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις του δανείου τους, θα ξεσπιτωθούν και θα μείνουν, χωρίς έλεος, στο δρόμο».

«Κανένας πρωθυπουργός, καμιά τερατόϊκα, κανένας τραπεζίτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε την εξουσιοδότηση, να εξαπολύσει μαζικό προγκρόμ για να στερήσει, μέσα στην κρίση, ελληνικές οικογένειες, που επλήγησαν βάναυσα από την μνημονιακή λεηλασία, την πρώτη κύρια κατοικία τους» τονίζει ο κ. Λαφαζάνης.

 Σχόλια