Π.Ο.Ε.Σ: Επιστολή προς τον Πάνο Καμμένο για τις εκτός υπηρεσίας ώρες εργασίας

Π.Ο.Ε.Σ: Επιστολή προς τον Πάνο Καμμένο για τις εκτός υπηρεσίας ώρες εργασίας

Σε επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με θέμα την εργασία των στρατιωτικών στις εκτός υπηρεσίας ώρες. Συγκεκριμένα στην επιστολή ανέφεραν:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ. Με την παράγραφο 3 του άρθρου 63 του σχετικού νομοθετικού διατάγματος, οι εν ενεργεία αξιωματικοί απαγορεύεται να ασκούν επ΄ αμοιβή ιδιωτικό έργο ή εργασία ή να ασκούν οποιοδήποτε βιοποριστικό επάγγελμα, πλην όμως:

Οι υγειονομικοί αξιωματικοί, μπορούν να ασκούν το ιατρικό επάγγελμα ιδιωτικά κατά τις εκτός υπηρεσίας ώρες, συμφώνως προς την ιατρική δεοντολογία, κατά τις διατάξεις του περί κώδικα ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος νόμου, κατόπιν εγκριτικής διαταγής του Αρχηγού του οικείου Κλάδου.

Οι αξιωματικοί του Μουσικού Σώματος, μπορούν να διευθύνουν δημοσίως ορχήστρες ή να παιανίζουν σε ιδιωτικές ορχήστρες και θεάματα επ΄ αμοιβή, με πολιτική περιβολή, κατόπιν εγκριτικής διαταγής του οικείου Σχηματισμού και

Όλοι οι ενεργεία αξιωματικοί (και με το ν.4407/2016 και οι Ανθστές και Υπαξκοί), μπορούν να διδάσκουν σε δημόσιες ή ιδιωτικές σχολές ή εκπαιδευτικά εν γένει ιδρύματα κατόπιν αδείας των οικείων Αρχηγείων.

Το συνεχώς μειούμενο εισόδημα των Ελλήνων στρατιωτικών, απότοκη ενέργεια μνημονιακών δεσμεύσεων και απαιτήσεων και η κυοφορούμενη νέα μείωση – απαίτηση των θεσμών, ως εξορθολογισμός των ειδικών μισθολογίων, οδήγησαν και οδηγούν πλήθος συναδέλφων μας στην απόγνωση και στην απογοήτευση και στη σκέψη για αναζήτηση νέων πηγών αύξησης του εισοδήματός τους, πλην όμως το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο απαγορεύει κάτι τέτοιο. Ήδη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συγκροτήσει επιτροπή, η οποία εξετάζει τη δυνατότητα διεύρυνσης των επαγγελμάτων που μπορούν να ασκήσουν οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας στις εκτός υπηρεσίας ώρες και υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να ενισχύσει αφ΄ ενός το εισόδημά τους, το οποίο ωσαύτως μειώθηκε δραματικά και αφ΄ ετέρου το ηθικό τους, στην προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους ως αστυνομικοί – πυροσβέστες και ως οικογενειάρχες με συζύγους και τέκνα άνεργα».

 

Η Π.Ο.Ε.Σ στην παρούσα επιστολή της, ενημερώνει πως η εκτελεστική επιτροπή του ΥΠΕΘΑ οφείλει να παραδώσει το πόρισμά της μέσα στον Σεπτέμβριο του 2016, προκειμένου το Υπουργείο να προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή στο ereportaz.gr

 

 

Διαβάστε επίσης:

Π. Καμμένος: Η Ελλάδα αποτελεί τον πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχήΣχόλια