Π. Παυλόπουλος: «Θέλω να πιστεύω ότι η ΕΕ θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει»

Π. Παυλόπουλος: «Θέλω να πιστεύω ότι η ΕΕ θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει»

Την ανάγκη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και στη διαχείριση του προσφυγικού όπως ταιριάζει στον άνθρωπο, αλλά με τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Βουλής του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Ατέφ αλ Ταραουνέχ (Atef Al Tarawneh).

«Αυτήν την ώρα καθένας δίνει εξετάσεις», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και σημείωσε πως η Ελλάδα φέρει το μεγαλύτερο βάρος από κάθε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το προσφυγικό. Και το κάνει, επισήμανε, παρά το γεγονός ότι και εκείνη έχει τεράστια προβλήματα, όσον αφορά την οικονομία της και την κοινωνική της συνοχή.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την προσήλωση της Ελλάδας στην ιδέα της Ευρώπης, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας, και διεμήνυσε ότι έτσι θα συνεχίσει να πράττει. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την ελπίδα «να συνετιστούν ορισμένοι εταίροι μας, ευτυχώς λίγοι, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι, μάλλον, δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει Ευρώπη και για ποιον λόγο ζήτησαν να γίνουν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».Σχόλια