Π. Ρήγας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υποχρέωση να καταθέσουν προτάσεις για το ασφαλιστικό

Π. Ρήγας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υποχρέωση να καταθέσουν προτάσεις για το ασφαλιστικό

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι ανεπίτρεπτο να κρύβονται, έχουν υποχρέωση να καταθέσουν προτάσεις για το ασφαλιστικό, γιατί είναι εκείνοι που το κατέστρεψαν και εξαφάνισαν τα αποθεματικά των ταμείων», ανέφερε, μιλώντας σήμερα στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Eν συνεχεία, ο κ. Ρήγας χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτη την επίθεση που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση ενάντια στους εργοδοτικούς φορείς, επειδή συμφώνησαν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών. «Οι εργοδοτικοί φορείς επέδειξαν αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και συνειδητοποίησαν πως η οικονομία δεν μπορεί να κινηθεί αν υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις των μισθών και συνεπώς της αγοραστικής δύναμης των πολιτών», είπε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος χωρίς να κάνει οριζόντιες μειώσεις και η αντιπολίτευση έχει αιφνιδιαστεί γι’ αυτό και δεν καταθέτει προτάσεις.

«Ήταν σίγουροι πως τελικά θα κάναμε οριζόντιες μειώσεις, δεν περίμεναν πως θα προτείναμε μια διαφορετική λύση. Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις Βρούτση και άλλων στελεχών της αντιπολίτευσης τους τελευταίους μήνες που μας κατηγορούσαν ότι λέμε ψέματα και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μην γίνουν οριζόντιες μειώσεις», παρατήρησε ο κ. Ρήγας και σημείωσε πως το επόμενο βήμα είναι οι μεταρρυθμίσεις για τη μείωση της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας, για τις οποίες έχει δεσμευτεί δημόσια και το Υπουργείο αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα.

 

 Σχόλια