Π. Σκουρλέτης: Αναγκαία η επικοινωνία κόμματος – κυβέρνησης

Π. Σκουρλέτης: Αναγκαία η επικοινωνία κόμματος – κυβέρνησης

Την ανάγκη επικοινωνίας κόμματος και κυβέρνησης υπογραμμίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι σήμερα το κόμμα «είναι αποδυναμωμένο, πολλά κομμάτια από το πρόγραμμά του έχουν ξεπεραστεί από την ίδια την πραγματικότητα».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εποχή σημειώνει ότι χρειάζεται αρχικά συντονισμός της κυβέρνησης, «γιατί τα προβλήματα δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις μέσα στο στενό πλαίσιο του κάθε υπουργείου».

«Όταν π.χ. μιλάς για ανάπτυξη, δεν θα ασχοληθεί μόνο το σχετικό υπουργείο, αλλά και το Οικονομίας, Ενέργειας, Τουρισμού κ.τ.λ. Αυτό δεν είναι μια τεχνική υπόθεση, αλλά κυρίως πολιτική. Αν δεν κάνουμε βήματα σε αυτό, δεν θα είμαστε αποτελεσματικοί» εξήγησε.

Αναφερόμενος στο επερχόμενο συνέδριο είπε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι να αποκαταστήσει τον ρόλο του κόμματος, ώστε να είναι ένα εργαστήριο επεξεργασιών και συνάρθρωσης διαφορετικών αιτημάτων και μηνυμάτων, που θα προκύπτουν από την κοινωνία και τα κινήματα».

«Για να μπορεί να καταθέτει ένα ενιαίο πρόγραμμα, που δεν θα ταυτίζεται με αυτό της κυβέρνησης, αλλά είναι απαραίτητο, ώστε να μην χάνεται ο βασικός προσανατολισμός μας. Εμείς σε όλες τις φάσεις πρέπει να υπενθυμίζουμε πως αγωνιζόμαστε για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας» σημείωσε.

Τόνισε ότι αρχικά πρέπει να αποκαταστηθούν οι όροι εσωτερικού διαλόγου, με πρώτο βήμα να αυτοδιαλυθούν όλες οι τάσεις και να φτιαχτούν καινούργιες.

«Είμαι υπέρμαχος του κόμματος των τάσεων και των ρευμάτων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα προηγούμενα και υφιστάμενα σχήματα πρέπει να λειτουργούν εξ αδρανείας. Αν δεν το κάνουμε θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μετατραπούν σε μηχανισμούς αναδιανομής της εσωκομματικής εξουσίας. Πρέπει να γίνει μια συζήτηση απολογισμού, κομματικής οικοδόμησης, στρατηγικής αλλά και για για τη σχέση με την κυβέρνηση. Στη βάση αυτού του εσωτερικού διαλόγου να προκύψουν με ένα αυθεντικό τρόπο οι νέες τάσεις» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Υπέγραψε για το γήπεδο της ΑΕΚ ο Πάνος ΣκουρλέτηςΣχόλια