Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Π. Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι στόχος παραμένει η οικοδόμηση «συμμαχιών στων ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Ερωτηθείς για τα σενάρια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, τόνισε ότι «αυτά τα σενάρια είναι δημιούργημα κύκλων που θα ήθελαν να δημιουργήσουν συνθήκες ομηρίας για τη σημερινή κυβέρνηση. Όσων θέλουν να τη δουν να κυβερνά με όσους βαρύνονται από τα λάθη της πολιτικής του».

Σχετικά με την ενδεχόμενη δυσπιστία που μπορεί να προκύψει από τη μετάθεση του νομοσχεδίου που περιείχε πτυχές του παράλληλου προγράμματος, υπογράμμισε πως «η δυσπιστία θα γεννηθεί από τη στιγμή που θα εγκαταλειφθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Τότε θα κριθούμε αυστηρά από τα τμήματα της κοινωνίας που έχουν ανάγκη αυτά τα μέτρα ανακούφισης που περιλαμβάνει το παράλληλο πρόγραμμα».

 

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τονίζει ότι, παρά τις μικρές διαφορές σε διάφορα προγραμματικά ζητήματα, τελικώς πάντοτε επιτυγχάνεται η αναγκαία συνεννόηση που δεν θέτει σε κίνδυνο την κυβερνητική συνοχή.

 

 

Σχόλια