Παγκόσμια οικονομία, προσφυγικό & Brexit, μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους G7

Παγκόσμια οικονομία, προσφυγικό & Brexit, μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους G7

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, βρέθηκαν επί τάπητος στην έναρξη των εργασιών της συνόδου των G7 – των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου, στην Ιαπωνία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, υποδέχθηκε τους ηγέτες της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Καναδά, σε έναν από τους πιο ιερούς τόπους της χώρας, στο Ίσε Σίμα.

Οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου συνεδριάζουν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο, στο μικρό νησί Κασικογίμα, στις ακτές του Ίσε Σίμα.

Οι συζητήσεις θα διαρκέσουν μέχρι αύριο, με κύριο θέμα την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας, βρίσκονται επίσης θέματα όπως το διεθνές εμπόριο, η κρίση στην Ασία αλλά και άλλα ζητήματα, όπως ο πόλεμος στη Συρία και η διένεξη στην Ουκρανία.

Η προσφυγική κρίση θα είναι επίσης, ένα από τα μεγάλα θέματα που θα απασχολήσουν τις διαβουλεύσεις των G7, αλλά και το βρετανικό δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Από τις συνομιλίες δεν αναμένονται δεσμευτικά συμπεράσματα, ωστόσο, είναι σημαντικές οι διμερείς επαφές που μπορούν να έχουν οι ηγέτες κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου.Σχόλια