«Παγώνουν» και επίσημα οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ

«Παγώνουν» και επίσημα οι αποκρατικοποιήσεις ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ

Στην επίσημη ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, για την παύση των διαδικασιών πώλησης της «μικρής ΔΕΗ», του ποσοστού της μητρικής, και του ΑΔΜΗΕ, προχώρησε ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Παράλληλα, και όπως σημειώνεται από κύκλους του υπουργείου, προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής της διοίκησης, ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία.

Στη συνάντησή του με τον κ. Ζερβό, ο κ. Λαφαζάνης ενημερώθηκε για μία σειρά θεμάτων, όπως για την κατάσταση της ΔΕΗ, τα μεγέθη, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις προοπτικές, το επενδυτικό σχέδιο της ΔΕΗ, τη διασύνδεση των νησιών, αλλά και για τα βιομηχανικά τιμολόγια, τις εκκρεμότητες με τους πελάτες στην υψηλή τάση και το ανοιχτό θέμα της διαμόρφωσης των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Ακόμα, ο κ. Ζερβός ενημέρωσε τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, πως επί Μανιάτη είχαν δρομολογηθεί με νόμο και Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου τα ζητήματα για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και την πώληση «πακέτου» μετοχών της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή, και για το ότι η νομοθεσία θα πρέπει τώρα να τροποποιηθεί, λόγω της παύσης της διαδικασίας.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα της αποκρατικοποίησης της θυγατρικής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ΑΔΜΗΕ, ενώ προηγήθηκε και συνάντηση με τον κ. Λιαρέντη, πρόεδρο του Διαχειριστή, ο οποίος ενημερώθηκε για την παύση του διαγωνισμού.
Σχόλια