Πάει για Σεπτέμβριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πάει για Σεπτέμβριο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Για τον Σεπτέμβριο μετατέθηκε το  Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ παρότι οι  τάσεις του κόμματος πίεζαν για αναβολή, προκειμένου να υπάρξει περισσότερος χρόνος για εσωκομματική «ζύμωση».

Ετσι, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, το απόγευμα της Τρίτης, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε τη σύγκληση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Μια απόφαση που θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματολόγησε μάλιστα υπέρ της αναβολής, λέγοντας ότι ο πολιτικός χρόνος που θα μεσολαβήσει μέχρι τη διεξαγωγή του, είναι πολύτιμος για την επεξεργασία ενός μακρόπνοου συλλογικού σχεδίου για το κόμμα και για τη χώρα.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου πρότεινε να είναι το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στην εκλογική του βάση, καθώς και η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές που έχει ανάγκη ο τόπος σε ορίζοντα πενταετίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφερόμενος στην κομματική ανασυγκρότηση, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη σχεδιασμένης δουλειάς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με δημιουργία επιτροπών σε κάθε νομό για τη διεύρυνση του κόμματος στην εκλογική του βάση, καθώς και στις ζωντανές δυνάμεις των τοπικών κοινωνιών.

«Η συγκρότηση ενός ανοικτού, σύγχρονου, δημοκρατικού κόμματος της Αριστεράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» , όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ένα κόμμα όπου τα μέλη θα έχουν λόγο, και οι τάσεις θα λειτουργούν πράγματι ως ρεύματα ιδεών και όχι ως μηχανισμοί. Ανοιχτό στην κοινωνία και τις διεργασίες της».

«Διακυβέρνηση της Αριστεράς με ορίζοντα το 2021»

Αναφερόμενος στην ατζέντα του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021. Ποια Ελλάδα θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με ποιο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο, ποιες θεσμικές μεταρρυθμίσεις, στο Σύνταγμα, στο πολιτικό σύστημα, στα δικαιώματα και τον πολιτισμό».

Πηγή: Εκανε πίσω ο Τσίπρας: Πάει για φθινόπωρο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/269884/ekane-piso-o-tsipras-paei-gia-fthinoporo-synedrio-toy-syriza#ixzz4AGNPs2j4Σχόλια