Πακιστάν: Πρόστιμο 6.000€ σε οικογένεια 10χρονου, που ο γιος τους διατηρούσε σχέση με παντρεμένη

Πακιστάν: Πρόστιμο 6.000€ σε οικογένεια 10χρονου, που ο γιος τους διατηρούσε σχέση με παντρεμένη

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο των φυλών στο νότιο Πακιστάν, ένα δεκάχρονο αγόρι που διατηρούσε… εξωσυζυγική σχέση με παντρεμένη γυναίκα, και ως εκ τούτου, καταδίκασε την οικογένεια του αγοριού να καταβάλει 700.000 ρουπίες (περίπου 6.200 ευρώ) ως αποζημίωση!

Η απόφαση εκδόθηκε την Δευτέρα, σε απομονωμένο χωριό της επαρχίας Σιντ, 500 χιλιόμετρα βόρεια του Καράτσι.

«Αποκαλύφθηκε εξωσυζυγική σχέση μεταξύ του 10χρονου αγοριού και μιας γυναίκας από άλλη φυλή, γεγονός που δημιούργησε εντάσεις μεταξύ των δύο φυλών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με την υπόθεση αστυνομικός, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Το συμβάν καταγγέλθηκε στη τζίργκα (σ.σ. δικαστήριο της φυλής) που διέταξε την οικογένεια του αγοριού να πληρώσει 700.000 ρουπίες στην άλλη πλευρά», συνέχισε.

Η ίδια πηγή, αποκάλυψε ότι η οικογένεια του μικρού δεν μπόρεσε να πληρώσει παρά μόνο 50.000 ρουπίες, αλλά δεσμεύτηκε να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Όμαρ Τουφάιλ, επιβεβαίωσε τα γεγονότα, ωστόσο υποστήριξε ότι η απόφαση του δικαστηρίου της φυλής ήταν παράνομη και ότι διεξάγεται έρευνα για το θέμα.

Σημειώνεται ότι τα δικαστήρια των φυλών, οι παραδοσιακές συνελεύσεις των πρεσβυτέρων, δέχονται σφοδρές επικρίσεις επειδή, μεταξύ άλλων, στηρίζουν τους καταναγκαστικούς γάμους νεαρών κοριτσιών ως μέσο για να τεθεί ένα τέλος στις διενέξεις μεταξύ οικογενειών.

Αν και τον Ιούλιο του 2013, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε παράνομα αυτού του είδους τα δικαστήρια, μέχρι σήμερα εξακολουθούν να λειτουργούν σε αγροτικές, απομονωμένες περιοχές.Σχόλια