Με (παλιά) ανακοίνωση απαντά το Ίδρυμα της Εκκλησίας της Τήνου στις αποκαλύψεις του ereportaz

Με (παλιά) ανακοίνωση απαντά το Ίδρυμα της Εκκλησίας της Τήνου στις αποκαλύψεις του ereportaz

Με μια ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά παραπέμπει σε εκείνη που εκδόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 όταν και γνωστοποιήθηκε η είδηση ότι «μπλοκαρίστηκαν» στο Τελωνείο πλάκες χρυσού εξαιτίας παρατυπιών που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια του ελέγχου, απαντά το Ίδρυμα της Ευαγγελιστρίας της Τήνου στην αποκάλυψη του ereportaz.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι πιστοί γνωρίζουν ότι τα τάματα εκποιούνται προκειμένου «να χρηματοδοτηθεί το πολύπτυχο και πολυεπίπεδο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας και για τον αγαθοεργό αυτό σκοπό τα δωρίζουν».

Αναφερόμενο στο περιστατικό του αεροδρομίου και το μπλοκάρισμα των ταμάτων το Ίδρυμα αναφέρει ότι έλειπαν ορισμένα παραστατικά, τα οποία συμπληρώθηκαν με αποτέλεσμα να παραδοθούν οι πλάκες χρυσού με δυο ημέρες καθυστέρηση.

Στην απάντησή του το Ίδρυμα κάνει λόγο για «επιλεγέντα ανάδοχο» με νόμιμη διαδικασία. Αποφεύγει όμως να απαντήσει αυτά που καταγράφονται στις συνομιλίες μεταξύ των μελών της εταιρείας που παραδέχονται ότι ενεργούν με μη νόμιμο τρόπο, αλλά και σε όσα ακούγονται περί χρηματικών ανταλλαγμάτων που δόθηκαν προκειμένου να ανανεωθεί η σύμβαση.

Ωστόσο, καταλήγει η ανακοίωση, ότι η Διοικούσα Επιτροπή απεφάσισε να αναθέσει πάραυτα στους νομικούς συμβούλους της, την έρευνα, εάν στοιχειοθετείται αστική και ποινική ευθύνη κάποιου ή κάποιων και σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση κάθε αστικής και ποινικής αξιώσεώς της, προσφεύγουσα αρμοδίως στα κατά νόμον όργανα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Ιδρύματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Ε. ΤΟΥ Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ΑΠΟ ΣΥΝ. 30-09-2015 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Σχόλια