Παναγούλης: «Αντιδημοκρατική» η αποπομπή μου – «Συγγνώμη» από το λαό για τους νόμους που ψήφισα

Παναγούλης: «Αντιδημοκρατική» η αποπομπή μου – «Συγγνώμη» από το λαό για τους νόμους που ψήφισα

«Αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει την αποπομπή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Στάθης Παναγούλης, ενώ τον ενημερώνει ότι θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Ο Στάθης Παναγούλης επικαλείται το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή», αιτιολογώντας τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην επιλογή του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του, αλλά και την απόφασή του να μην παραιτηθεί.

«Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών, που πλήττονται επί πέντε χρόνια βάναυσα από τα Μνημόνια», αναφέρει ο ίδιος και ζητεί συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισε κι ο ίδιος.

Τέλος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σημειώνει πως «ψήφισε μεν τους νόμους, είχε όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται 10 μήνες στην εξουσία και στην οποία πίστεψε τόσο πολύ ο ελληνικός λαός, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο «όχι» στους δανειστές και τοκογλύφους».Σχόλια