Πανελλαδικές 2016: Πτώση των βάσεων έως 4.000 μόρια

Πανελλαδικές 2016: Πτώση των βάσεων έως 4.000 μόρια

Η αναθεώρηση των επιστημονικών πεδίων, τα λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα και η απουσία της προσμέτρησης των προφορικών σχολικών βαθμών θα φέρουν μεγάλες ανατροπές στις βάσεις, όπως προκύπτει από την προσπάθεια αποτύπωσης των αναμενόμενων βάσεων εισαγωγής που έκανε ο εκπαιδευτικός φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές όπως οι Ιατρικές θα παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 600 μορίων σε σχέση με το 2015.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις Νομικές Σχολές – για τη σχολή της Αθήνας η βάση εκτιμάται στα 17.500 μόρια – ενώ στις υψηλόβαθμες Οικονομικές Σχολές και στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη πτώση,  αναμένεται σύμφωνα με την ίδια έρευνα που δημοσιεύει η Ημερησία, σε παιδαγωγικά τμήματα της επαρχίας.

Δεν πρέπει να αποκλείεται, μάλιστα, να καταγραφούν και τμήματα στα οποία η βάση θα είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων μορίων καθώς μόλις το 6% του συνόλου των υποψηφίων όλων των προσανατολισμών φαίνεται να επιλέγουν το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.



Σχόλια