Πανελλαδικές: 24 Ιουνίου – 8 Ιουλίου τα δελτία των μηχανογραφικών

Πανελλαδικές: 24 Ιουνίου – 8 Ιουλίου τα δελτία των μηχανογραφικών

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου, θα μπορούν οι υποψήφιοι να οριστικοποιήσουν τις επιλογές τους για την εισαγωγή στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας στο μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από την στιγμή που οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, δε θα μπορούν να κάνουν καμία αλλαγή, εκτός αν μεσολαβήσει το σχολείο τους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη πρόσβαση στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση  (  http://exams.it.minedu.gov.gr ), προκειμένου να μελετήσουν και σε πρώτο στάδιο, να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις. Μετά, όμως, την ανακοίνωση των βαθμολογιών και των ΕΠΑΛ, οι υποψήφιοι θα μπορούν πλέον να « κλειδώσουν » τις τελικές επιλογές τους.

Αύριο, Πέμπτη 23 Ιουνίου, η εφαρμογή « Σύστημα Υποβολής Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου » δεν θα είναι διαθέσιμη, προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες τεχνικές εργασίες.

Ωστόσο, από την Παρασκευή, η εφαρμογή θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, παρέχοντας πλέον και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής – οριστικοποίησης των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι, με την ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους, θα αποκτήσουν και το δικό τους, μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Ακόμη, η προθεσμία οριστικοποίησης είναι αποκλειστική και μετά την λήξη της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλεύονται για να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το μηχανογραφικό, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

 Σχόλια