Πανελλαδικές: Άνοδος σε ιατρικές και αστυνομικές σχολές

Πανελλαδικές: Άνοδος σε ιατρικές και αστυνομικές σχολές

Σε αντίθεση με τις ιατρικές και οι αστυνομικές σχολές που έχουν ανοδική πορεία, οι οικονομικές και οι πολυτεχνικές έχουν τα κάτω τους. Επίσης αναμένεται πτώση και στις παιδαγωγικές σχολές. Η υποβολή των μηχανογραφικών ισχύει ως της 8 Ιουλίου.

Το επόμενο βήμα είναι  η συμπλήρωση των μηχανογραφικών από τους υποψηφίους για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανακοίνωση των βάσεων.

Η πρώτη φάση των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων ολοκληρώνεται με την ανάρτηση στις 22 Ιουνίου των βαθμολογιών των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις:

– Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών οι βάσεις εισαγωγής θα παρουσιάσουν  αυξομοιώσεις   Παρατηρείται μεγάλη συσσώρευση υποψηφίων στις μεσαίες βαθμολογίες ενώ οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα στα Αρχαία  σε σχέση με πέρυσι και χειρότερα στην Ιστορία.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση στα Πολυτεχνικά τμήματα κυρίως τα χαμηλόβαθμα. Εντυπωσιακή αναμένεται η πτώση στα τμήματα της Περιφέρειας.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο εντυπωσιακή αναμένεται   άνοδος στις βάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι βάσεις εισαγωγής και στα Παραιατρικά και γεωπονικά τμήματα θα ανέβουν καθώς  οι αριστούχοι στη Χημεία αγγίζουν τους 6.446 και στο μάθημα της Φυσικής ξεπερνούν τους 5.000.

– Στο 4ο επιστημονικό πεδίο αναμένεται πτώση των βάσεων στις Παιδαγωγικές σχολές κυρίως της Περιφέρειας, όπου η εισαγωγή μπορεί να γίνει και με βαθμολογία κοντά στο 10. Υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών σπουδών σε ποσοστό 67% έγραψαν στα Μαθηματικά της Γενικής Παιδείας κάτω από τη βάση.

– Στο 5ο επιστημονικό πεδίο των σχολών Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής  λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων αναμένεται πτώση των βάσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μεγάλη αποτυχία στα μαθηματικά με ποσοστό 78% να έχει γράψει κάτω από τη βάση.

Συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου:

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων καθώς δεν υπάρχει σύγκριση με την περασμένη χρονιά και αν δεν δοθεί προσοχή οι υποψήφιοι μπορεί να πέσουν σε παγίδες , λένε οι ειδικοί.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές: Πλατφόρμα για τον υπολογισμό των μορίων – Σε λίγες ημέρες τα αποτελέσματα

Σχόλια