Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός στις 6 Νοεμβρίου

Πανελλαδικός δημόσιος θηλασμός στις 6 Νοεμβρίου

Σε 50 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και τα Χανιά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ο 7ος πανελλαδικός, ταυτόχρονος, δημόσιος θηλασμός, που διοργανώνει το πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού.

Στα Χανιά, τη διοργάνωση έχει αναλάβει η ομάδα «Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού», η οποία, με ανακοίνωσή της, καλεί όσες μητέρες θέλουν να λάβουν μέρος, στις 11:00, στον δημοτικό κήπο της πόλης.

«Σε αυτήν τη γιορτή μάς δίνεται η αφορμή, μητέρες-μέλη των ομάδων του δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, “από μητέρα προς μητέρα”. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μία χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει την νέα μητέρα, όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.Σχόλια