Πανικός: Δυο εργαζόμενοι σε πυρηνικό σταθμό εντάχθηκαν στο ISIS

Πανικός: Δυο εργαζόμενοι σε πυρηνικό σταθμό εντάχθηκαν στο ISIS

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Βελγίου, έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν νέα τρομακτικά για την ανθρωπότητα δεδομένα.

Δυο από τους ανθρώπους που εργάζονταν στον πυρηνικό σταθμό του Ντόελ, στην Αμβέρσα, έφυγαν για τη Συρία και εντάχθηκαν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες, ο ένας εκ των δυο πρώην εργαζομένων, Ιλίας Μπουγκαλάμπ, έχει ήδη σκοτωθεί στη Συρία, ενώ ο δεύτερος έχει εκτήσει ένα μικρό διάστημα στη φυλακή, το 2014, για παραβάσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία, αλλά ενδέχεται να έχει μεταφέρει τις γνώσεις του στους τζιχαντιστές.

Ενώ λοιπόν, ο δεύτερος είχε γνώσεις για τις λειτουργίες ενός πυρηνικού σταθμού και τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ότι ο πραγματικός στόχος των τζιχαντιστών ήταν ο πυρηνικός σταθμός των Βρυξελλών, προκαλούνται ισχυρά ερωτήματα προς τις αρχές ασφαλείας του Βελγίου, για το μικρό χρόνο φυλάκισής του.

 

Αυτό αλλάζει πλέον τα δεδομένα, καθώς ο φόβος που εκφράστηκε από το συντονιστή της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ, πως η απόκτηση του ελέγχου ενός πυρηνικού σταθμού από τζιχαντιστές θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «πριν περάσουν πέντε χρόνια»,φαίνεται να γίνεται σταδιακά πράξη.

 Σχόλια