Πάνω από 1500 οι νεκροί στην Ινδία από τον καύσωνα – Χάος στα νοσοκομεία

Πάνω από 1500 οι νεκροί στην Ινδία από τον καύσωνα – Χάος στα νοσοκομεία

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Ινδία λόγω του καύσωνα, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 1500 ανθρώπους σε διάστημα επτά και πλέον ημερών, με τα νοσοκομεία να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη μαζική προσέλευση των ανθρώπων, των οποίων ο οργανισμός έχει εξαντληθεί από την υπερβολική ζέστη.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές που έχει πληγεί περισσότερο, 1.020 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από την 18η Μαΐου, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με τα θύματα που καταγράφθηκαν συνολικά πέρυσι από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γιατροί της περιοχής τονίζουν ότι ποτέ στα χρονικά δεν έχουν καταγραφεί τόσα σοβαρά περιστατικά, με τη θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους τους 48 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας μια ανυπόφορη ατμόσφαιρα.

«Τα νοσηλευτικά κέντρα είναι γεμάτα» δήλωσε ο Τζ. Β. Σουμπαράο, γιατρός στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών Ρατζίβ Γκάντι. «Εργάζομαι ως γιατρός σε αυτήν την περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια και ποτέ μου δεν είδα τόσα πολλά θύματα που διακομίζονται εδώ να έχουν ήδη υποκύψει», πρόσθεσε.

«Οι φτωχότεροι και οι ηλικιωμένοι, που δεν είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους της θερμοπληξίας, και είναι αυτοί που έχουν περισσότερο πληγεί», εξηγεί ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν υποτιμημένος.

Σημειώνεται τέλος, ότι οι μετεωρολόγοι αναμένουν μικρή βελτίωση της κατάστασης στη βόρεια Ινδία μέσα στις επόμενες ημέρες. «Πιστεύουμε ότι το κύμα καύσωνα θα συνεχιστεί για τέσσερις ή πέντε ημέρες ακόμα» δήλωσε ο Μπράχμα Πράκας Γιαντάβ, διευθυντής της μετεωρολογικής υπηρεσίας, του Τμήματος Μετεωρολογία της Ινδίας.Σχόλια