Πανω από 200 άτομα στο κάλεσμα της Φώφης στο Κάραβελ

Πανω από 200 άτομα στο κάλεσμα της Φώφης στο Κάραβελ

Η πιθανότητα να αποκτήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, ακόμα και στη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές, φαίνεται ότι ενώνει μεγάλο μέρος του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην είναι “το όλον ΠΑΣΟΚ”, αφού το Σημιτικό μπλοκ κρατά αποστάσεις, ο δε Ευάγγελος Βενιζέλος είναι με το ένα πόδι εκτός του κόμματος του οποίου ηγήθηκε -ιδιαίτερα μετά την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου-, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμά το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗ.ΣΥ έφθασε τους 18 βουλευτές (ενώ το Ποτάμι έχει μόλις 7) και εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες για μία ή δύο ακόμα προσχωρήσεις ανεξάρτητων βουλευτών, τότε θα αναδειχθεί σε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου είναι, αναμφίβολα, μια αξιόλογη κίνηση. Αφενός διότι το ποσοστό (πάνω από 2%) του ΚΙΔΗΣΟ στις τελευταίες εθνικές εκλογές δεν είναι αμελητέο και μπορεί να προσφέρει μία σημαντική αύξηση της εκλογικής δύναμης της ΔΗ.ΣΥ, αφετέρου διότι ο κ. Παπανδρέου έχει δίπλα του στελέχη με πολιτική και κυβερνητική εμπειρία (π.χ Φ. Σαχινίδης) που χρειάζεται η κ. Γεννηματά.

Από την άλλη με την ενίσχυση της εικόνας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, απομειώνεται η αυτόνομη παρουσία της κίνησης των Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη, ενώ ακόμα και τα στελέχη του Ποταμιού τίθεται προ του διλήμματος εάν θα συνταχθούν με τη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη ή με την κεντροαριστερή εκδοχή του νέου Πασοκικού αστερισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παύλος Χρηστίδης ζήτησε μέσω του Action 24 από τον Δημήτρη Τσιόδρα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος Δημοκρατική Συμπαράταξη- Ποτάμι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να ενταχθούν στη Δ. Συμπαράταξη η Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι) και ο Γιώργος Καρράς (Ένωση Κεντρώων), ενώ ακούγεται και το όνομα του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αποχώρησε από την Δημοκρατική Ευθύνη του Αλέκου Παπαδόπουλου.

Η συνάντηση στο Κάραβελ

Πάνω από 200 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο Κάραβελ, πρώην και νυν βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στο γεύμα συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Δημήτρη Ρέππα, ενώ παρών είναι και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από την άλλη, ηχηρές αναμένεται να είναι οι απουσίες του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, από το κάλεσμα που απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά σε πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Θετικό βήμα η συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Να έρθουν κι άλλοι, για να διαμορφώσουμε μαζί τον οδικό χάρτη για το συνέδριο εντός του 2017, για τον νέο ενιαίο φορέα της παράταξης», είπε η κ. Γεννηματά.

Στο γεύμα υπάρχει ειδικό τραπέζι-ροτόντα για το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, στο οποίο παρακάθονται όλα τα στελέχη καθώς και οι κκ. Κρεμαστινός και Κεγκέρογλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΑΒΕΛ ΓΕΥΜΑ

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΑΒΕΛ ΓΕΥΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΡΑΒΕΛ ΓΕΥΜΑ

Ποιοι ανταποκρίθηκαν στην “πρόσκληση σε γεύμα” της Φώφης Γεννηματά

Βάσω Παπανδρέου,

Κώστας Λαλιώτης,

Γιάννης Καψής,

Ελένη Ανουσάκη,

Αντώνης Λιβάνης,

Χρήστος Πάχτας,

Νίκος Ανδρουλάκης,

Εύα Καϊλή,

Γιάννης Δριβελέγκας,

Μιχάλης Νεονάκης,

Χρήστος Σμυρλής,

Γιώργος Κατσιμπάρδης,

Σούλα Μερεντίτη,

Συλβάνα Ράπτη,
Τόνια Αντωνίου,
Χρήστος Πρωτόπαπας,
Κώστας Γείτονας,
Μιλτιάδης Παπαιωάννου,
Πάρης Κουκουλόπουλος,
Ροβέρτος Σπυρόπουλος,
Γιαννης Μαγκριώτης,
Δημήτρης Αλαμπάνος,
Νάντια Γιαννακοπούλου,
Ροδούλα Ζήση,
Γιάννης Κουράκης,
Πυθαγόρας Βαρδίκος,

Νίκος Μπίστης,

Λεωνίδας Γρηγοράκος,

Συμεών Κεδίκογλου,

Δημήτρης Σαρρής,

Ηλίας Μπεριάτος,

Γιάννης Σουλαδάκης,

Κατερίνα Μπατζελή,

Γιάννης Βλατής,

Νίκος Σηφουνάκης,

Ρένα Λαμπράκη,

,Αρης Σισσούρας,

Θανάσης Γερμανίδης,

Ντίνος Ρόβλιας,

Αλέξανδρος Ακριβάκης,

Σήφης Βαλυράκης,

Γιάννης Θωμάς,

Γιώργος Σταυρακάκης,

Ευτύχης Κοντομάρης,

Κώστας Τριαντάφυλλος,

Γρηγόρης Νιώτης,

Φίλιππος Σαχινίδης,

Χάρης Καστανίδης,

Σωκράτης Ξυνίδης,

Γιώργος Πεταλωτής,

Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και οι:

Νικητιάδης, Ποδηματά, Χάιδος, Γερανίδης, Πιπεριάς, Μαγκούφης, Ανωμερίτης, Σχοιναράκη.

 

Πηγή: anatropinews.grΣχόλια