«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016»

«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2016»

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων.
Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» μετρά φέτος τη 6η χρονιά επιτυχούς παρουσίας, αποτελώντας αφετηρία επιχειρηματικής έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους νέους.
Με νέο λογότυπο και εμπλουτισμένο πρόγραμμα, η μεγαλύτερη εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων διοργανώνεται από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, και την ομάδα του, από 1η ως 3 Απριλίου 2016 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).
Το «Πανόραμα 2016» σε αριθμούς: 36 θεματικές εισηγήσεις, 190 εισηγητές, 9 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, 7 workshops και τουλάχιστον 15 συζητήσεις χωρίς ατζέντα, 34 Business Days.
Το τριήμερο πολυσυνέδριο απευθύνεται σε νέους και νέες, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης, με στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας (Ναυτιλία, Τουρισμός, Γεωργία, Design, Πληροφορική, Logistics, Banking, Υψηλή Τεχνολογία, Τρόφιμα, Digital Marketing, Διαφήμιση/Επικοινωνία, Αθλητική Επιχειρηματικότητα, Ασφάλειες, Εξαγωγές, Φαρμακευτικός κλάδος) και ταυτόχρονα, μέσω του πολυεπίπεδου περιεχομένου του, να αναδείξει την Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.
Στο πλαίσιο του «Πανοράματος» θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα:
• 36 θεματικές εισηγήσεις (πάνελ) με τη συμμετοχή 190 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, στελέχη Marketing & Επικοινωνίας, Καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, Communication & Digital Specialists, στελέχη επιχειρήσεων ανθρώπινου δυναμικού, κα.
• Μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 4 CEOs, μια ενότητα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, όπου διακεκριμένα Διοικητικά Στελέχη 4 γνωστών εταιρειών θα αποτυπώσουν την προσωπική τους επαγγελματική διαδρομή καθώς και τις προκλήσεις του κλάδου τους ενώ, παράλληλα, θα προσφέρουν συμβουλευτική καθοδήγηση στο νεανικό κοινό ως προς τα προσόντα και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξουν για την επαγγελματική τους εξέλιξη.
• Ένα θεατρικό δρώμενο, μια ακόμα νέα ενότητα, που αφορά σε live παρουσίαση της διαδικασίας μιας επαγγελματικής συνέντευξης. Το δρώμενο θα παρουσιαστεί από δυο ηθοποιούς, με τη συμμετοχή ενός recruiter (ειδικού σε θέματα αξιολόγησης υποψηφίων), προσομοιάζοντας σε πραγματικές συνθήκες μιας συνέντευξης για τη διεκδίκηση θέση εργασίας.

 

Σχόλια