Πανούσης για τρομοκρατία: Δεν χρειάζεται πανικός αλλά η Ελλάδα πρέπει λάβει μέτρα

Πανούσης για τρομοκρατία: Δεν χρειάζεται πανικός αλλά η Ελλάδα πρέπει λάβει μέτρα

«Το ΝΑΤΟ δεν το ζητήσαμε, ήρθε.  Αν το ζητήσαμε, είναι το χειρότερο. Η ουσία είναι ότι αλλάζει ήδη κάτι στην εξωτερική μας πολιτική. Είτε το ζητήσαμε είτε ήρθε, μέχρι στιγμής δίνουμε. Δεν καταλαβαίνω στην ισορροπία της εξωτερικής πολιτικής τι ακριβώς παίρνουμε» δήλωσε  ο κ. Πανούσης σε δηλώσεις του στο Mega Σαββατοκύριακο.

Σε ότι αφορά το Αιγαίο, ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «πάμε σε μια μορφή ελεύθερης ζώνης όπου δεν εχεις τον πλήρη έλεγχο. «Μοιάζει να αλλάζει η εικόνα του Αιγαίου. Άνοιξαν οι σχέσεις με τα Σκόπια που εμφανίζονται να είναι το φρούριο της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Πανούσης είπε ότι είναι λάθος αυτά τα όργανα τα πολυμελή που γίνονται για να σώσουν την κατάσταση. «Δηλαδή πρωθυπουργός και 15 υπουργοί θα συντονίσουν το ασυντόνιστο. Η Ελλάδα δεν λειτουργεί ποτέ οριζόντια, λειτουργεί κάθετα. Κάθε υπουργός θα λέει βέβαια και στο υπουργείο του θα κάνει τα δικά του. Δεν γίνεται έτσι η δουλειά, εδώ θέλει να βάλεις έναν άνθρωπο να συντονίζει τα πάντα με την υπογραφή του Πρωθυπουργού και να μπορεί να διατάσσει τους υπουργούς, αλλιώς δεν γίνεται. Και θέλουμε και ένα υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας σε αυτή τη χώρα όπου θα βάλει μέσα την ΕΥΠ, την αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό» είπε.Σχόλια