Πανούσης: Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές & ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα

Πανούσης: Η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές & ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα

Σκληρή κριτική σε συναδέλφους του, τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει, ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η κυβέρνηση βρίθει από στοχαστές, ακτιβιστές και ανθρώπους χωρίς διοικητική πείρα».

Ο κ. Πανούσης συνεχίζει λέγοντας ότι οι περισσότεροι υπουργοί «είχαν ως πρόφαση τη διαπραγμάτευση για να μην κυβερνήσουν. Τώρα όμως που τελείωσε η διαπραγμάτευση πρέπει να διοικήσουν. Να μην είναι βρώμικο το σχολείο, να μπορείς να πας στο νοσοκομείο, να περπατήσεις ασφαλής στο πάρκο χωρίς να φοβάσαι».

Ο κ. Πανούσης απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν στο δημοψήφισμα επέλεξε «ναι» ή «όχι», σημειώνοντας ότι ήταν κατά του δημοψηφίσματος αλλά ακολουθεί την άποψη του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα.

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Πανούσης μιλά με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια, απαριθμώντας τα χαρίσματά του. «Η φρεσκάδα του, η ευστροφία του, το καινούργιο, τα νιάτα, ο αντικομφορμισμός, το πολύ καλό «σκανάρισμα»» είναι μερικά από τα χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Πανούση. «Έξι ώρες σε ένα υπουργικό συμβούλιο ακούει και δε μιλάει. Όταν όμως μιλήσει στο τέλος, καταλαβαίνεις ότι έχει ξεσκαρτάρει και αντιλαμβάνεται ακριβώς τι πρέπει να γίνει».

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του καλεί τον πρωθυπουργό να στηριχθεί στους σοσιαλιστές και τους σοσιαλδημοκράτες, προειδοποιώντας ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας «παίξει» με την άλλη πλευρά «θα αναλωθεί και θα καεί πολύ γρήγορα, και δεν πρέπει. Γιατί είναι ταλαντούχος και χαρισματικός και τον πιστεύει ο κόσμος».

«Η μεγάλη πρόκληση για τον Τσίπρα είναι να παραμείνει ένας αριστερός πρωθυπουργός, στηριζόμενος από σοσιαλιστές και σοσιαλδημοκράτες. Αυτό θα τον κάνει ηγέτη για τα επόμενα 20 χρόνια», συμπλήρωσε σχετικά.

Επίσης, απαντώντας αν υπάρχει αδυναμία επιλογής προσώπων σε καίριες θέσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει για τον πρωθυπουργό: «Νομίζω ότι γοητεύθηκε από ορισμένους ανθρώπους, του άνοιξαν έναν άλλο κόσμο… Εκεί που μιλούσε με τον γραμματέα της νομαρχιακής και της τοπικής, ήρθε σε επαφή με τον Στίγκλιτζ και τον Γκάλμπρεϊθ», είπε, φωτογραφίζοντας την επιρροή του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Γοητεύτηκε και προδόθηκε» συνεχίζει ο κ. Πανούσης, για τον Αλέξη Τσίπρα. «Έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε έναν κόσμο που φοβάται την απόρριψή του. «Δεν είσαι αριστερός» του λέει ο πνευματικός, πολιτικός του πατέρας. Αυτό είναι το τεράστιο, ηθικό δίλημμά του, που δεν μπορεί να ξεπεράσει», εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός.

«Τον κ. Τσίπρα δεν τον είχα δει ποτέ στη ζωή μου, μόνο στο διάδρομο της Βουλής είχαμε χαιρετηθεί» λέει ο Γιάννης Πανούσης ακόμα, και συνεχίζει στην ίδια συνέντευξη στην Καθημερινή: «Την Τρίτη μετά τις εκλογές μου ζήτησε να γίνω υπουργός. Από την επομένη το πρωί άρχισαν να με κυνηγούν διάφορες συνιστώσες και να με στηρίζει ο πρωθυπουργός».

«Έχω δηλώσει ότι αν γίνουν εκλογές Σεπτέμβριο, Οκτώβριο δε θα κατέβω. Δε με ενδιαφέρει η πολιτική», είπε ακόμα. «Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης έναν καφέ να πίνω την ημέρα εκλέγομαι πρώτος! Είναι 55.000 άνθρωποι με τις οικογένειές τους! Αν, όμως, γίνουν εκλογές και με καλέσει ο πρωθυπουργός, αυτό είναι άλλο. Δεν μπαίνω σε φιλοδοξίες και στρατηγικές που δεν μ’ ενδιαφέρουν. Γι’ αυτό και νιώθω ελεύθερος», προσέθεσε.Σχόλια