Παντελής Παντελίδης: Ό ιατροδικαστής ρίχνει άπλετο φως για την ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του

Παντελής Παντελίδης: Ό ιατροδικαστής ρίχνει άπλετο φως για την ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του

Μια μέρα πριν από το μνημόσυνο για το 40ημερο, βγήκαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων, οι οποίες έδειξαν πως ο καλλιτέχνης είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», ανακοινώθηκαν τα εξής: «Ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πριν από ενάμιση μήνα, όπως προκύπτει από την αιματολογική και τοξικολογική εξέταση που παραδόθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της Τροχαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος”, η ποσότητα που βρέθηκε να έχει καταναλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης είναι άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι 0,50 γραμμάρια. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αίμα του άτυχου καλλιτέχνη δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη ουσία (ναρκωτικά, φάρμακα κ.λπ.)».

Ωστόσο, τώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι δηλώσεις του ιατροδικαστή. Η τελική μέτρηση του ποσοστού αλκοόλ που βρέθηκε στο αίμα του τραγουδιστή, ξεπερνάει το 2,70 mg ανά λίτρο αίματος. Είναι μια ποσότητα που μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία. Μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας δρ Γρηγόρης Λέων, αναφέρει: «Στο αίμα του άτυχου τραγουδιστή βρέθηκε πενταπλάσια ποσότητα αλκοόλ από το όριο, που είναι 0,5 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταναλώσει πάνω από 11-12 σκληρά ποτά τύπου ουίσκι, βότκα, ρούμι, τεκίλα και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση».

Σχόλια