Παπά-Θανάσης: Θα φωτογραφιζόμουν και με τον Μητσοτάκη

Παπά-Θανάσης: Θα φωτογραφιζόμουν και με τον Μητσοτάκη

Πατέρας Αθανάσιος Τσιμενίδης.

Είναι ο πιο διάσημος παπάς, που έχει την πιο «δυνατή» επικοινωνιακά φωτογραφία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Η εκκλησία αγκαλιάζει, όλους τους ανθρώπους. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα θεσμικό πρόσωπο και ενστικτωδώς, αλλά και πολύ ειλικρινά θέλησα να βγω μια φωτογραφία μαζί του» δηλώνει ο πατέρας Αθανάσιος στα parapolitika.gr και αποκαλύπτει γιατί αποκάλεσε «ακροαριστερό» τον Πρωθυπουργό. «Το ότι αποκάλεσα ακροαριστερό τον Πρωθυπουργό έχει να κάνει με την ένταση της στιγμής. Ήταν κάτι αυθόρμητο που μου βγήκε εκείνη την στιγμή. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι ακραίο στον πρωθυπουργό. Ήταν ένα λογοπαίγνιο της στιγμής, ίσως με περισσότερο χιούμορ, που είχε να κάνει περισσότερο με την στάση και την φωτογραφία της στιγμής».

«Θα έβγαινα φωτογραφία και με τον Μητσοτάκη»
Ωστόσο, ο πατέρας Αθανάσιος σημειώνει ότι «Αν βρισκόμουν κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα φωτογραφιζόμουν και μαζί του. Είναι θέμα σεβασμού προς τα θεσμικά πρόσωπα. Τους διχασμούς αρκετά τους πλήρωσε η χώρα μας. Θα σας θυμίσω κάτι από το παρελθόν. Όταν ο Λεωνίδας Κύρκος ξεκινούσε τις ομιλίες του, έλεγε «Δεξιέ πατριώτη, Αριστερέ αγωνιστή». Η εκκλησία πρέπει και βρίσκεται μακριά από κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές». Ο «παπαφλέσσας» ιερέας, έτσι όπως τον αποκαλούν στην 1η στρατιά Λάρισας όπου υπηρετεί ως ιερέας, σχετικά με την ευχή «να κρατήσεις για πάντα την παιδικότητα αυτή που έχεις» που έκανε προς τον Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει στα parapolitika.gr: «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας προσηνής άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός, σε σχέση με κάτι πιο… βλοσυρό που συνήθως συναντούμε στην πολιτική και σύμφωνα με τον λόγο του Θεού, όλοι θα πρέπει να γίνουμε και να παραμείνουμε παιδιά, να μην χάσουμε δηλαδή την παιδικότητά μας και την αθωότητα που μαρτυράει αυτή, προκειμένου να οδηγηθούμε στην Βασιλεία του Θεού».
«Ο Μπαλαούρας έχει άδικο για το Άγιο Φως»


Ο πατέρας Αθανάσιος όμως μπορεί να εντυπωσιάστηκε από το baby face του πρωθυπουργού και να αναγνωρίζει σ’ αυτό , το αριστερό του προφίλ, ωστόσο πήρε θέση και για την άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος χαρακτήρισε ως παγανιστικό έθιμο την μεταφορά του Αγίου Φωτός. «Ο καθένας έχει το δικαίωμα να πει την άποψή του. Δεν μπορεί να κρίνω τον κ. Μπαλαούρα για την άποψή του. Αυτό που θα ήθελα όμως να πως είναι ότι η πίστη μας είναι μια φωταγωγία. Το Φως είναι μέσα στη ζωή μας και την καθοδηγεί. Σαφώς, διαφωνώ με τον κ. Μπαλαούρα».
«Δεν ευλογώ τα όπλα για να σκοτώνουν ανθρώπους»
Ο Αθανάσιος Τσιμενίδης δεν είναι ένας συνηθισμένος ιεράς. «Πετά» με ελικόπτερα Απάτσι, «συμμετέχει» στις αποστολές των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο και βγάζει πύρινους λόγους. Πρόκειται για μια πληθωρική προσωπικότητα γι’ αυτό και έχει και το προσωνύμιο «Σύγχρονος Παπαφλέσσας». Όσο για το πώς συνδυάζει τα όπλα με τον λόγο του Θεού, αποκαλύπτει στα parapolitika.gr: «Πολλοί το ρωτάνε αυτό συνεχώς και πάντα δίνω την ίδια απάντηση. Ο στρατός δεν είναι για να δημιουργεί πολέμους. Είναι ειρηνοποιός δύναμη. Είναι φρουρός. Το αρχαιότερο επάγγελμα της ανθρωπότητας είναι ο… φρουρός. Ο άνθρωπος πάντα ένοιωθε την ανάγκη να φυλάει το σπίτι του, την ζωή του, τα πάντα που έχει στην κατοχή του. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προασπίζονται την ελευθερία ενός τόπου και η δουλειά μου δεν είναι να ευλογώ τα όπλα για να σκοτώνουν ανθρώπους, αλλά για διαφυλάττουν την αξιοπρέπεια ενός τόπου και των ίδιων των ανθρώπων».

 
Σχόλια