Παπανδρέου: Δεν έχω προσωπικά με τον Βενιζέλο, η Φώφη είναι η πρόεδρος

Παπανδρέου: Δεν έχω προσωπικά με τον Βενιζέλο, η Φώφη είναι η πρόεδρος

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της συμπόρευσης του Κινήματος με την ΔΗΣΥ, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στον Παύλο Τσίμα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Για τον αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΔΗΣΥ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά αυτό δεν το αμφισβητώ». «Έμενα δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποτέ δεν ήταν, εγώ έχω και την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αν γίνει κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη τότε θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες», πρόσθεσε. «Δεν με ενδιαφέρει εμένα το πάνω χέρι. Με ενδιαφέρει η παράταξη να πάει μπροστά».

Για το Κυπριακό είπε ότι μια επίλυσή του θα είναι ένα μήνυμα για όλη την περιοχή προσθέτοντας ότι έχει ακούσει και ο ίδιος από υψηλά ιστάμενους στην Τουρκία τις φήμες που θέλουν τον Ερντογάν να είναι πιο διαλλακτικός.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Τα έκανε άνω κάτω»

 

Όσον αφορά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως όταν ήρθε στην εξουσία, η χώρα ήταν σε καλύτερες συνθήκες από ότι ήταν η δική του κυβέρνηση το 2009 καθώς είχε και την αντιπολίτευση να στηρίζει και τους Ευρωπαίους ετοιμους να βοηθήσουν αλλά τα έκαναν άνω κάτω. «Οι άνθρωποι του Σύριζα, χαίρονται με τις καρέκλες της εξουσίας. Το καταλαβαίνω, ανθρώπινο είναι αλλά δεν το έχει όμως ανάγκη η χώρα», πρόθεσε.

Για τον Ευ. Βενιζέλο: Δεν έχω προσωπικά

Ρωτήθηκε και για τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, λέγοντας πως «δεν έχει κανένα πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο μαζί του» επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν μπροστά.

«Ζήτησα στήριξη από τη Μέρκελ»

Αίσθηση έκανε η αναφορά του σε όσα είπε για την συνάντησή του με την Μέρκελ τον Μάρτιο του 2009. Τότε είχε ζητήσει να δηλώσει δημόσια πως είχε η Γερμανία στηρίζει την Ελλάδα και τα Ελληνικά ομόλογα. Εάν το είχε κάνει, δεν θα είχε χρειαστεί η οικονομική στήριξη των εταίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Oι νέες ισορροπίες μετά την επιστροφή Γιώργου – Τι γίνεται με νέο κόμμα και ΒενιζέλοΣχόλια