Παπανδρέου: Μακάρι να βρεθεί το πολιτικό θάρρος για μία προγραμματική συμφωνία

Παπανδρέου: Μακάρι να βρεθεί το πολιτικό θάρρος για μία προγραμματική συμφωνία

Ως «πρόκληση για εθνική συνεννόηση» χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό ο Γιώργος Παπανδρέου, που ανοίγει τα χαρτιά του με την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη Realnews.

Ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της ανταπόκρισης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς σε τυχόν πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για αναδιάρθρωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, εφόσον υπάρξει προγραμματική συμφωνία.

«Μακάρι να βρεθεί το πολιτικό θάρρος για μια συμφωνία προγραμματικού χαρακτήρα, με ένα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, γιατί αυτό θα αποτελούσε προϋπόθεση για ουσιαστική συνεργασία», επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνει με νόημα: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τη συνολική ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος. Αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς προοδευτικό πρόσημο».

Ο Γ. Παπανδρέου, μάλιστα, προτείνει για τον χώρο της Κεντροαριστεράς «ένα εγερτήριο δημοκρατικό σοκ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Ολα από τη βάση. Τώρα. Τα υπαρξιακά ζητήματα του χώρου μπορεί να τα λύσει ο κόσμος του, κανένας άλλος. Χρειάζεται να συμφωνηθεί μεταξύ των κομμάτων του χώρου η ανοιχτή προσφυγή στη βάση, που θα οδηγήσει σε Συνέδριο όπου θα αποφασιστούν τα πάντα – όνομα, σύμβολα, καταστατικό και, κυρίως, πολιτικές θέσεις. Μετά, εκλογές προέδρου και οργάνων από τη βάση», τονίζει και επισημαίνει πως σε διαφορετική περίπτωση «το Κίνημα συνεχίζει την υπερήφανη αυτόνομη πορεία του και την προετοιμασία για τις επόμενες εκλογές».Σχόλια