Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα & το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο

Παπαγγελόπουλος: Η επιστολή της Κομισιόν για την ΕΛΣΤΑΤ παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα & το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαγγελόπουλος «οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη ελληνική κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ.».

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, εξέφρασε την ανησυχία της για την εκ νέου παραπομπή για κρίση στο Συμβούλιο Εφετών του πρώην Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Στην επιστολή αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι «τα δεδομένα για το ελληνικό χρέος κατά την περίοδο 2010 – 2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostat».

Παράλληλα, η Επίτροπος Μαριάν Τίσεν (μεταξύ όσων υπέγραφαν την επιστολή) κάλεσε τις ελληνικές αρχές «να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση ότι τα δεδομένα υπέστησαν παραποίηση κατά την περίοδο 2010-2015 και να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από παρόμοιους αβάσιμους ισχυρισμούς».

Η απάντηση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν άμεση και καυστική, καθώς ο υπουργός Οικονομικών στην επιστολή του προς την Κομισιόν για την υπόθεση, εξέφρασε την έκπληξή του, για τον λόγο που εστάλη σε αυτόν, επιστολή που αφορά σε υπόθεση από το 2010 και εξετάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην επιστολή του, ο κ. Τσακαλώτος σημείωνε μεταξύ άλλων ότι αν η Κομισιόν έχει προνομιακή επιστημολογική θέση για να κρίνει την υπόθεση, έχει την ηθική υποχρέωση να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

 Σχόλια