Πάπας Φραγκίσκος: Βοήθεια στους πρόσφυγες – Όχι στο βρώμικο χρήμα

Πάπας Φραγκίσκος: Βοήθεια στους πρόσφυγες – Όχι στο βρώμικο χρήμα

Ο Ποντίφικας κάλεσε τους πιστούς «να σταθούν, με τη σκέψη τους, κοντά στους πρόσφυγες οι οποίοι αποβιβάζονται στην Ευρώπη και δεν ξέρουν πού να πάνε»

Κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση της Τετάρτης στο Βατικανό ο πάπας Φραγκίσκος, αναφέρθηκε και πάλι στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει δημιουργηθεί με το προσφυγικό.

Ο Ποντίφικας κάλεσε τους πιστούς να σταθούν, με τη σκέψη τους, «κοντά στους πρόσφυγες οι οποίοι αποβιβάζονται στην Ευρώπη και δεν ξέρουν πού να πάνε». Προσέθεσε, επίσης, ότι για όποιον κάνει πράξεις ευσπλαχνίας -στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες- «οι αμαρτίες του θα γίνουν λευκές σαν το χιόνι».

Αναφερόμενος, δε, στη διαφθορά και στην ανάγκη ηθικής χρήσης των χρημάτων, ο πάπας Φραγκίσκος είπε στους πιστούς: «Ο λαός του Θεού, δηλαδή η Εκκλησία, δεν χρειάζεται βρώμικα χρήματα. Αν έλθει κάποιος «ευεργέτης» με οβολό που προέρχεται από το αίμα ανθρώπων-θύματα εκμετάλλευσης, ανθρώπων που τυχαίνουν κακομεταχείρισης και αναγκάζονται να ζουν σε κατάσταση δουλείας, αν ο οβολός αυτός προέρχεται από κακοπληρωμένη εργασία, εγώ θα πω σε αυτά τα άτομα «σε παρακαλώ να πάρεις πίσω την επιταγή σου, σε παρακαλώ να την κάψεις»».

Οι πιστοί, σε μια κατάμεστη και ηλιόλουστη πλατεία του Αγίου Πέτρου, χειροκρότησαν με έμφαση τις φράσεις και συμβουλές αυτές του Αργεντινού πάπα.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια