Παππάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τα δάνεια ΜΜΕ & κομμάτων

Παππάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τα δάνεια ΜΜΕ & κομμάτων

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα δάνεια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των κομμάτων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Ακούστηκαν σημεία και τέρατα και τα σημεία και τα τέρατα δεν μένουν κάτω από το χαλί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στα όσα έλαβαν χώρα κατά την Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα.

«Ορισμένοι χρησιμοποίησαν την κατοχή εφημερίδας ώστε να κάμπτονται οι κανόνες για να εξασφαλίζουν δάνεια», είπε ακόμη ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, ο ίδιος σημείωσε ότι θα προχωρήσει μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως εξήγησε ο κ. Παππάς, δεν βλέπει τον λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην αδειοδότηση «καθώς η πολιτεία δεν ξεκινάει από το μηδέν», ενώ σχετικά με τους προσωρινούς υπερθεματιστές ανέφερε πως θα επιστραφεί το τίμημα.

«Δεν υπάρχει ούτε η παράταση της νόμιμης λειτουργίας που παρέδιδαν οι κυβερνήσεις στα κανάλια. Υπάρχει το τεκμήριο ότι η υπηρεσία πανελλαδικής εμβέλειας αποτιμάται με συγκεκριμένο ποσό. Το δημόσιο θα διασφαλίσει τα δικαιώματά του» σημείωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στις μετρήσεις της κυκλοφορίας των εφημερίδων έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προετοιμασία για τον διαγωνισμό για τα barcode.Σχόλια