Παππάς: Χωρίς καθυστερήσεις η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

Παππάς: Χωρίς καθυστερήσεις η δόση των 2,8 δισ. ευρώ

«Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σχετικά με την καταβολή της επόμενη δόσης των δανείων ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Προλογίζοντας τη συνέντευξη του Νίκου Παππά η γερμανική εφημερίδα αναφέρει με χιουμοριστική διάθεση: «Η κρίση κυνηγά τον Νίκο Παππά μέχρι τις ΗΠΑ. Ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας τραβά τα μαλλιά του ανταποκριτή της Handelsblatt στη Ν.Υόρκη. «Α! ώστε είναι αληθινά» λέει. Πρόκειται για έναν υπαινιγμό σε ρεπόρτερ της τηλεόρασης οι οποίοι μεταμφιεσμένοι με περούκα και γυαλιά ηλίου τον ακολουθούσαν στη σύνοδο του ΟΗΕ. Ήθελαν να αποδείξουν ότι κάνει ταξίδι αναψυχής, εις μάτην όμως».

Όπως είπε ο κ. Παππάς, οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν οι δυσκολότερες από πολιτικής απόψεως, οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καλό δρόμο και είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες.

Ιδιωτικοποίησεις όπως εκείνες των αεροδρομίων ή του λιμένος Πειραιώς αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας.

Επίσης, πρόσθεσε, χάρη στις νέες διαπραγματεύσεις για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων εξοικονομήθηκαν 750 εκατομμύρια ευρώ, η δε πώληση των αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς συνεισέφερε 250 εκατομμύρια ευρώ.

«Παλαιότερα αντί του πλειστηριασμού (για τις τηλεοπτικές άδειες) υπήρχε ένα είδος καρτέλ ιδιωτών παρόχων, αυτό το αλλάξαμε» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας στη Handelsblatt.

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι 4 υπερθεματιστές και ο Νίκος ΠαππάςΣχόλια