Παππάς: Δε θα γίνει κούρεμα καταθέσεων – Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχουμε συμφωνία

Παππάς: Δε θα γίνει κούρεμα καταθέσεων – Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχουμε συμφωνία

Ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές έως την 20η Ιουλίου, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Είμαι απολύτως βέβαιος για συμφωνία μέχρι τις 20 Ιουλίου. Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα» είπε ο κ. Παππάς και σημείωσε πως «μέχρι τις 20 Ιουλίου, που υπάρχει η πληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ, είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρχει μια συμφωνία».

Συμφωνία επιθυμούν όλα τα μέρη, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και αποφασιστικότητα», ενώ πρόσθεσε πως είναι «προσωπικά πολύ αισιόδοξος, έχει καλυφθεί πολύ έδαφος, τα πράγματα θα είναι θετικά» ώστε να επιτευχθεί σύντομα μια «καλύτερη συμφωνία».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος καταθέσεων ή θέμα με τις θυρίδες, και εκτίμησε πως οι συνθήκες για την ομαλοποίηση της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος είναι ευνοϊκές, καθώς όπως είπε, ήδη αρκετοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν διατεθειμένοι να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. «Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει ρευστότητα» είπε χαρακτηριστικά.Σχόλια